El camí

El camí

lunes, 8 de diciembre de 2014

LES NOSTRES PRIMÀRIES

Levante, 5 de desembre de 2014

Per fí, després de mesos de negociacions, Compromís hem aprovat el nostre reglament de primàries. El primer grup polític que va posar damunt la taula les primàries i l’últim que les ha tingut reglamentades. Però la diversitat és complexa i Compromís està configurat de moltes sensibilitats que han de sentir-se acollides en un mateix regalment. Doncs bé, reglament en mà, no és el millor però és el nostre. En respecte al reglament d’europees s’ha avançat cap a l’obertura de les nostres primàries elimitant la preponderància d’alguns partits sobre la resta. No obstant continuarem aplicant algunes correccions en la llista final per a assegurar la presència de tots els matisos sense els que Compromís no existiria.

Personalment no puc estar satisfeta del resultat ja que crec en la maduresa de la ciutadania i en el treball diari per a obtenir resultats. Confio tant en cada persona que forme part del projecte que n’estic segura que no necessiten cap correcció per assegurar-se presència a la llista, sinó que amb la implicació i el treball que ens caracteritza aconseguirà el seu lloc qui més s’ho meresca.

Però, sincerament, també sóc de les que creu en el canvi pas a pas. En la progressió dia a dia que permeta a les persones aprendre, créixer i crear una nova realitat estable en el temps. Hem d’empoderar-nos, hem de prendre espai, hem de donar passos que ens permeten avançar; però s’ha de fer amb treball i trellat per a aconseguir que no siga pa per avui i fam per a demà. I esta vegada ho hem aconseguit, hem aconseguit avançar cap a unes primàries més obertes i transversals aprovant un reglament més permissiu en unes localitats que en altres, però que permet a les persones seguir participant de Compromís.

I en tot este context, seguim treballant. Ara comence la feina dura: cens, campanya de primàries, votacions… Però, sense dubte, també la més bonica recorrent pobles, compartint espais amb companys i companyes, permetent transmetre el teu missatge, parlant amb les persones, contrastant opinions, debatent, aprenent i desitjant que et donen un espai per a propiciar eixe canvi que tant s’espere. Un canvi que fa falta dins i fora. Un canvi que la societat valenciana reclame fa temps i que Compromís ha de ser capaç de proporcionar. Un canvi que vindrà de la mà de noves maneres de fer política, des de l’estima i el respecte més absolut a la pròpia terra, a la ciutadania i a la nostra cultura.

Comencen les primàries de Compromís per triar qui haurà de liderar eixe canvi a les Corts Valencianes i als ajuntaments de cada poble. On la gent inscrita decidirà configurar una candidatura sobradament preparada i convençuda que la regeneració és possible, que les persones són primer i que la nostra societat mereix una nova visió de les coses. Una candidatura lliure d’hipoteques i amb il·lusió per caminar cap a un món més just i una gestió política posada al servei de les persones. Un equip de treball disposat a deixar-se la pell per retornar-li a la nostra terra la dignitat i el prestigi que mai hauria d’haver-se deixat perdre a mans d’impresentables que s’han preocupat d’assegurar-se un pla de jubilació. En definitiva, un grup de persones del carrer amb capacitat per a donar un tomb a la situació i assolir el canvi del que, sense cap dubte, vull formar part.

No hay comentarios:

Publicar un comentario