El camí

El camí

martes, 19 de agosto de 2014

Construïm el PAÍS VALENCIÀ

Tot i que en moltes ocasions els termes Comunitat Valenciana i País Valencià és volen equiparar diferenciant-los en termes molt bàsics, la realitat és que són projectes polítics i culturals ben diferents.  La Comunitat Valenciana tal qual la coneixem és ben diferent al País Valencià que encara està per construir.

La Comunitat Valenciana implique submissió a un estat que fins a dia d'avui ha oprimit la nostra cultura i societat al temps que ha exprimit l'economia valenciana. La Comunitat Valenciana represente el territori on provar les polítiques neolliberals que podran ser exportades a altres territoris. És la zona on experimentar fins on és capaç d'aguantar l'explotació la societat i el territori, fins on poden ser aplicades polítiques que ens asfixien abans que la societat explote reclamant els seus drets. Fins a quina intensitat poden ofegar la població per a què esta es vaja acostumbrant poc a poc sense revelar-se.

Per contra el País Valencià és un projecte ben diferent. És un projecte basant el la llibertat, en la igualtat, en el respecte al nostre territori i en la radicalitat democràtica. El País Valencià és un territori i una societat que s'estime, que es respecte i que vol triar el seu futur. Un projecte on tots i totes podem dir la nostra, on podem triar que en volem fer del nostre futur i quin ha de ser el nostre pes en una societat global. D'on volem formar part i d'on no, quines polítiques volem aplicar i quines no. En definitiva, que ha de ser el País Valencià dins i fora dels nostres límits territorials.

Tenim dret a triar, a decidir el nostre futur i a dir que volem ser. I això és el País Valencià, un lloc basat en la llibertat i el dret a decidir. Un lloc on la població ens hem cansat de rebre ordres des de dalt i volem prendre la paraula per decidir que volem fer amb el nostre futur. Un lloc on la població està empoderada i gestione els seus propis desitjos, la seua propia felicitat. Un lloc on les properes generacions no estiguen espoliades, invisibilitzades i difuminades en la cultura global. Un lloc on no ens associen amb corrupció, malbaratament de diners públics i opressió. Un lloc i una cultura que ens faça sentir orgull d'eixir fora del nostre territori i dir: JO SÓC VALENCIANA. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario