El camí

El camí

miércoles, 18 de junio de 2014

LA CASTA O LA CASPA

En política hi ha diversos tipus de persones. D'una banda trobem la gent jove (d'esperit) que té ganes de treballar diferent, de donar-li la vota a les coses per fer una país millor. Una societat millor és possible i passe pel canvi polític radical, esta és la màxima d'esta gent. D'altra banda trobem gent major, molt major, de totes les edats. Tenim persones de 20 anys i de 60 que volen mantenir l'status quo en tot el referent a l'organització política i social. Aquestes persones són les encarregades de perpetrar-se a elles mateixes o a qualsevol persona amb este pensament anacrònic en les institucions, per a tindre la total seguretat que continuaran mantenint la seua parcel·la de poder (directa o indirecta).

Esta gent és com la caspa, es fa llaminetes i s'exten per tot arreu com una pols incontrolable que ho empudega tot. Es veu de lluny, sobre tot quan està entre persones amb mentalitat jove, de les que tenen ganes de canviar les coses. Estes persones són com la samarreta negra sobre la que es distingueix a la perfecció que la caspa continue ahí. Contamine tot el que té al seu entorn i cau constantment.

La caspa no és difícil de llevar, qui l'ha patida ho sap. Infinitat de tractaments poden ajudar a paliar este problema, però només en un dia que no li pares atenció torne a apareixer i a embrutar tot el que trobe al seu abast. La caspa està i no desapareixerà.

Però sí pots reduïr-la fins que siga practivament invisible. Elegint el tractament adeqüat pots fer que siga menys molesta. Pots aplicar els teus coneixements, els teus valors i la teua concepció de les coses per a que es vaja reduïnt i simplement siga una mera anècdota. Continuarà existint, però una bona dosi de renovació farà que no siga molesta.

La casta, com a llinatge, coste molt més d'eliminar ja que és qui té el poder. La caspa, en canvi, pot passar-te el poder a tu per a canviar les coses. Tens caspa, sí, però pots agafar les regnes de la situació i una vegada controlada canviar les normes. Un tall de pel diferent, un canvi de xampú o el canvi d'habits pot fer que la caspa desaparega quasi per complet. I el que és més important, pot fer que conegues la formula per fer-la desaparèixer si en algun moment tornen a assomar els molestos punts blancs a sobre de la samarreta negra.

I esta caspa és la que moleste en els partits polítics. Rubalcabes, Roses Diaz i Rajoys que porten anys i panys empudegant i tacant de puntets blancs tot el que tenen al seu entorn. Fent que la situació es mantinga com ho ha fet tota la vida. I d'altres personatges menys coneguts. Alcaldies, diputacions o escons a les corts que pasen per mans de la mateixa persona un càrrec darrere d'un altre i amb l'únic objectiu de perpetrar-se. Adaptació de documents, de reglaments i de pactes per a que la caspa continue. Renovació en diuen al PSPV, i la seua renovació és Ximo Puig. I així podriem continuar dient noms d'infinitat de partits i partidets, de caspa que s'exten i impideix que s'aplique un bon tractament.

Les tanques es continuen posant, els agrade vore el món en blanc sobre negre. Treballen i lluiten incansablement per a que la pols blanca ho inunde tot i que la gent amb samarreta negra sempre estiga tacada. No podem canviar de samarreta, si ens llevem el color negre la seua dominació acabe. Ens obliguen a vestir negre, a estar en silenci i a no ser visibles. El negre fa que la caspa cada vegada siga més visible. Però arribarà el dia en que les samarretes negres acabaran, en que el tractament es farà efectiu i per fi podrem vestir d'infinitat de colors que representen la diversitat de la nostra societat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario